<![CDATA[Π.Ε.Φ.Φ.Ε. - ΝΕΑ | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ]]>Wed, 15 May 2024 22:40:56 +0300Weebly<![CDATA[ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΕΛΕΥΣΗ & Εκλογεσ 2023]]>Tue, 09 Jan 2024 21:51:51 GMThttp://peffee.org/nuepsilonalpha--deltaepsilonlambdatauiotaalpha-tauupsilonpiomicronupsilon/-2023Πραγματοποιήθηκε  σε πολυτελή αίθουσα στον κέντρο της Αθήνας η εκλοοαπολογιστική  Γενική Συνέλευση της ΠΕΦΦΕΕ με ευρεία συμμετοχή και μεγάλη επιτυχία. Ο οικονομικός απολογισμός , ο ισολογισμός, ο διοικητικός απολογισμός, ο προϋπολογισμός του 2024 και οι προτεινόμενες δράσεις του Δ.Σ. για το 2024  ψηφίστηκαν με απόλυτη πλειοψηφία. 
Στην συνέχεια, με  παρουσία δικηγόρου ορισθείσα από τον Δικηγορικό Σύλλογό Αθηνών και 2 νομικών συμβούλων , έγιναν και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου για τα επόμενα 3 χρόνια 2024-2026.

 

]]>
<![CDATA[Τραγωδία στα Τέμπη]]>Thu, 02 Mar 2023 14:28:34 GMThttp://peffee.org/nuepsilonalpha--deltaepsilonlambdatauiotaalpha-tauupsilonpiomicronupsilon/6941831​Με ένα μεγάλο γιατί και με την σκέψη μας  στους οικείους  των θυμάτων  της τραγωδίας των Τεμπών   που  χτύπησε την χώρα μας, η ΠΕΦΦΕΕ εκφράζει την λύπη της και τα μέλη της στέλνουν τα ειλικρινή  τους συλλυπητήρια.
Είναι τραγικό, το 2023 με την τεχνολογία να έχει φτάσει σε  τόσο υψηλά επίπεδα,  να έχει κάνει την ζωή μας  ευκολότερη και λόγο προσωπικών συμφερόντων και διαφωνιών,  να μην εφαρμόζεται για την ασφάλεια των πολιτών.
Ζούμε καθημερινά  σε ένα τρένο χωρίς όρια, χωρίς φρένα, χωρίς σταθμό…...ως πότε…..

Θρηνούμε μαζί με τους συγγενείς,  με τους  γονεις, τους φίλους, τα αδέρφια….

Θερμά Συλλυπητήρια….]]>
<![CDATA[Η 14η PHOTOVISION | The Day After, που θα πραγματοποιηθεί 8 – 10 Απριλίου 2022 στο Εκθεσιακό Κέντρο «Κλειστό Π. Φαλήρου» (πρώην Tae Kwon Do)]]>Mon, 28 Feb 2022 22:00:29 GMThttp://peffee.org/nuepsilonalpha--deltaepsilonlambdatauiotaalpha-tauupsilonpiomicronupsilon/-14-photovision-the-day-after-8-10-2022-tae-kwon-do
Η 14η διοργάνωση της Photovision 2022, η σημαντική έκθεση για την φωτογραφία το βίντεο και τις εφαρμογές τους στην Ελλάδα, φιλοδοξεί να αναδείξει και να υποστηρίξει όλες τις εξελίξεις του κλάδου, με έμφαση στην εξωστρέφεια, στην καινοτομία και στην ανάδειξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Ως σημείο συνάντησης, επαφής με το επαγγελματικό κοινό αλλά και προσέγγισης με τους τελικούς καταναλωτές και φίλους της φωτογραφίας, η έκθεση θα λειτουργήσει ενδεικτικά για τη δραστηριοποίηση του κλάδου που ήδη ανακάμπτει διεθνώς μετά το ιστορικό χαμηλό της πανδημίας, και θα αναθερμάνει το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων και εκδηλώσεων που θα δώσουν τη δυνατότητα στο κοινό να έλθει σε επαφή με ένα διαδραστικό κόσμο έχοντας ως επίκεντρο την φωτογραφία, το βίντεο και την εκτύπωση. Ταυτόχρονα η έκθεση θα επαναλάβει το θετικό προηγούμενο των συναντήσεων καλλιτεχνικών φορέων, ομάδων και σχημάτων από όλη την Ελλάδα που επιβεβαιώνουν την δημιουργική διάσταση της φωτογραφίας και αποτελούν πόλο έλξης για τους φιλότεχνους επισκέπτες.
Η φετινή διοργάνωση θα αποτελέσει βήμα και εφαλτήριο για ουσιαστική επανεκκίνηση της φωτογραφικής αγοράς, μετά από δύο χρόνια αδράνειας, και......περισσότερα εδώ
]]>
<![CDATA[25 Φεβρουαρίου 2022 - Η Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε. καταδικάζει την εισβολή στην Ουκρανία]]>Fri, 25 Feb 2022 14:41:56 GMThttp://peffee.org/nuepsilonalpha--deltaepsilonlambdatauiotaalpha-tauupsilonpiomicronupsilon/25-2022​ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε. καταδικάζει την εισβολή στην Ουκρανία
 
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και καταστρατήγηση των καταστατικών αρχών του ΟΗΕ. Η κυριαρχία ενός ανεξάρτητου ευρωπαϊκού κράτους παραβιάζεται απροκάλυπτα οδηγώντας την Ευρώπη σε μια νέα αιματοχυσία αθώων ανθρώπων παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 
Η  Πανελλήνια Ένωση Φωτοειδησεογράφων, Φωτογράφων και Εικονοληπτών Επικαιρων καταδικάζει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και καταγγέλλει απερίφραστα την αυταρχική και αντιδημοκρατική ηγεσία του Πούτιν, και καταδικάζει κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από απολυταρχικά καθεστώτα.
 
Η Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε. μάχεται για την δημοκρατία, την ελευθερία της έκφρασης, την ανεξαρτησία και τη διαφάνεια στα ΜΜΕ καθώς και για την προστασία των Φωτοειδησεογράφων, Φωτογράφων και Εικονοληπτών.
 
Σε περίπτωση που υπάρχει συνάδελφος επαγγελματίας που αντιμετωπίζει πρόβλημα στις πληγείσες περιοχές, μπορεί να επικοινωνήσει με την ΠΕΦΦΕΕ για να του παρασχεθεί όποια δυνατή βοήθεια.
 
 
Russia's invasion of Ukraine is a clear violation of international law and a violation of the UN Charter. The sovereignty of an independent European state is being blatantly violated, leading Europe to a new bloodshed of innocent people in violation of human rights.
 
The Panhellenic Union of Photojournalists, Photographers and Current Photographers condemns the Russian invasion of Ukraine and unequivocally denounces the authoritarian and anti-democratic leadership of Putin, and condemns any violation of human rights by authoritarian regimes.
 
The P.E.F.F.E.E. fights for democracy, freedom of expression, independence and transparency in the media as well as for the protection of Photojournalists, Photographers and Photographers.
 
In case there is a professional colleague who has a problem in the affected areas, he can contact PEFFEE to provide any possible assistance.
 
 
 
 
 
Με εκτίμηση για την Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε.
 
            Ο Πρόεδρος                                                                                                             Ο Γεν. Γραμματέας
 
Κουτρουμάνος  Βασίλειος                                                                                                  Βούτος Ανδρέας

]]>
<![CDATA[18/3/2020 δελτιο τυπου]]>Thu, 19 Mar 2020 14:00:30 GMThttp://peffee.org/nuepsilonalpha--deltaepsilonlambdatauiotaalpha-tauupsilonpiomicronupsilon/1832020ΑΘΗΝΑ  18 Μαρτίου 2020            
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αγαπητές Κυρίες-Αγαπητοί Κύριοι
Το Δ.Σ της Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε. (Πανελλήνια Ένωση Φωτοειδησεογράφων, Φωτογράφων και Εικονοληπτών Επικαίρων) αφού  ενημερώθηκε ότι οι κάτωθι ΚΑΔ,                   ΔΕΝ περιλαμβάνονται  στην λίστα των επιχειρήσεων που ανακοίνωσε  η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 19024/2020) ώστε να σταματήσουν την λειτουργία τους, μαζί με τις επιχειρήσεις που σταμάτησαν την λειτουργία τους , από 18/3/2020, λόγω των έκτακτων μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας του Κορωνοϊού COVID-19, πραγματοποίησε έκτακτη τηλεδιάσκεψη για λήψη αποφάσεων.
Είναι γνωστό ότι η εργασία μας  είναι ουσιαστικά χωρίς αντικείμενο καθώς  με  απόφαση του κράτους δεν επιτρέπεται να πραγματοποιηθεί καμία εκδήλωση, συνέδριο, έκθεση, ορκωμοσία δημόσια, κρατική η ιδιωτική . Καμιά δραστηριότητα Πανελλαδικά. Όλα τα κανάλια πανελλαδικής η τοπικής εμβέλειας ,όλες οι εφημερίδες ,περιοδικά ,πρακτορεία ειδήσεων ,φωτογραφικά πρακτορεία αναστέλλουν τις δραστηριότητες τους  η υπολειτουργούν .Το αντικείμενο εργασίας για τους φωτορεπόρτερ, τους φωτογράφους και τους εικονολήπτες, γίνεται επικίνδυνο και οικονομικά ασύμφορο.
Η Προεδρία της Δημοκρατίας ,οι  υπηρεσίες της Κεντρικής  Κυβέρνησης ,το Μέγαρο Μάξιμου ,τα  αεροδρόμια ,τα λιμάνια, τα ΜΜΜ ,οι Εφορίες ,τα Υπουργεία ,οι αθλητικές Ομοσπονδίες ( εκδηλώσεις ΚΑΙ αγώνες )  έχουν βάλει το ελάχιστο όριο για Εργασία σε ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ,  ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΕΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.
 
Παράλληλα, οι συνθήκες εργασίας των φωτορεπόρτερ και των εικονοληπτών (είτε εργάζονται σε μόνιμη σχέση με τον εργοδότη , είτε δρουν σαν ελεύθεροι επαγγελματίες) είναι εξαιρετικά δύσκολες διότι βρίσκονται συνέχεια εκτεθειμένοι σε δημόσιους χώρους με ή χωρίς την παρουσία κοινού και ο κίνδυνος μόλυνσης τους είναι πολύ μεγάλος. Δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας ΚΑΙ κάνουν τις συνθήκες περισσότερο επικίνδυνες για την υγεία τους.
Επί προσθέτως ανάλογη  και πολύ δύσκολη είναι η θέση των συναδέλφων που δρουν και εργάζονται στα πολιτικά γραφεία  ΚΑΙ στα ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ανά την χώρα..
 Κατόπιν τούτων η Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε.  ενημέρωσε όλους τους εμπλεκομένους φορείς και καλεί όλους τους συναδέλφους της Ελληνικής επικράτειας  σε αγαστή συνεργασία ώστε να πειστούν  τα Υπουργεία   για να υπάρξουν τα  ευεργετικά μέτρα που προβλέπονται για κλειστές επιχειρήσεις .ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΦΠΑ.ΔΟΣΕΩΝ ΕΦΟΡΙΑΣ,ΔΟΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ,ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΘΝΑΨΗ ΔΑΝΕΙΩΝ Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.
Για τους λόγους αυτούς:
 καλούμε τους υπεύθυνους να εντάξουν τους παρακάτω ΚΑΔ στη λίστα και των κατηγοριών που βρίσκονται σε καθεστώς αργίας και που πλήττονται και αυτοί από το κλείσιμο τους.
ΛΙΣΤΑ ΚΑΔ
63191501 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ
74202300 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΛΗΨΙΑΣ                                             
63.99.10.03 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
78994 92401005 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ
63991005 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ
78515 74810000 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
74200000 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
78988 92400000 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
63991005 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ
78524 74812201 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΜΕ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΩΝ Η/ΚΑΙ ΕΓΧΡΩΜΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ, ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΡΙΤΩΝ
ΤΕΛΟΣ καλούμε όλες και όλους τους  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ και ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΕΣ να μην καλύπτουν γεγονότα στα  οποία δεν έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την  προστασία της δικής τους υγείας  βάσει της κείμενης νομοθεσίας.
Με εκτίμηση  , για την Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε.         
           
 Ο Πρόεδρος     
Κουτρουμανος Βασιλειος

Ο Γεν. Γραμματέας
Βούτος Ανδρέας
]]>